OVER ONS

Over ons bedrijf

In Soest is het benzinestation van de familie Plekkepoel niet meer weg te denken. Al vanaf 1961 bedienden Ton & Jopie Plekkepoel hun pomp voor de klanten op de Parklaan. Sinds 2010 runt hun zoon Jan Plekkepoel het benzinestation op de Birkstraat. Reeds vele jaren is het benzinestation een begrip in de regio door de prijzenslag op benzine & diesel.

Enkele jaren geleden was Jan Plekkepoel te zien op SBS6 nieuws, omdat hij als eerste de dieselprijs aanbood onder de € 1,00. Er doen vele verhalen de ronde in Soest hoe het mogelijk is dat de prijzen van de Birkt benzinestation zo goedkoop kunnen zijn. We hebben verhalen gehoord over “zwarte benzine”, “vuile benzine” of “restant” benzine, daarom hebben we deze vraag rechtstreek aan Jan Plekkepoel gesteld. Het antwoord was zeer verrassend en simpel te noemen.

Onze leverancier

De leverancier van de Birkt pompstation is Fieten Olie en dit bedrijf is door de ANWB uitgeroepen in december 2017 tot beste leverancier in de goedkoopste benzine klasse. Jan Plekkepoel geeft daarna aan dat hij maar een paar procent maximaal op zijn inkoopprijs zet. Normaliter is dit een stuk meer bij concullega benzinestations. De ANWB test laat heel duidelijk zien dat Fieten Olie met stip op 1 staat, de uitslag van de nationale Tanktest is te lezen op de website van de ANWB. De reden is dat de Birkt pompstation dus soms maar net boven de inkoopprijs benzine & diesel aanbiedt.

Het pompstation heeft de naam dat ze de goedkoopste is in de regio, maar dit is een misverstand, de beste prijzen worden aangeboden aldus Jan Plekkepoel, maar soms kan hij niet onder een actie dag zitten van de grote jongens in de regio. Deze andere pompstations hebben hun aanbieding maar voor 1 dag en de volgende dag is de prijs een stuk hoger. Bij de Birkt pompstation wordt elke dag dezelfde formule gebruikt (kostprijs + een paar %). Dit alles heeft een prijzenoorlog te weeg gebracht, waarbij de inwoners uit Soest en omgeving de winnaars zijn.

Klanten kunnen 24uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van de beste prijzen. De afgelopen maanden is het benzinestation grondig gereorganiseerd en zijn er allerlei nieuwe software producten geïnstalleerd om het pompstation nog beter te laten functioneren, zodat het benzinestation de prijzenslag aan kan blijven gaan met de grote jongens in deze branche.

Verhuur

Naast het benzinestation heeft Jan Plekkepoel ook een verhuurtak opgebouwd, waar personen diverse soorten personenwagens tot aan grote bakwagens kunnen huren.
Op dit ogenblik rijden er ongeveer 30 wagens die veelal verhuurd zijn.
Deze verhuur tak is sinds 2014 actief en is de laatste tijd erg progressief gegroeid. Binnenkort gaat de verhuurtak zich ook richten op de ZZP’er met mooie aanbiedingen voor deze doelgroep.

De Birkt brandstof levenrancier Fieten Olie op nummer 1 in de Kampioen Nationale Tanktest!

Onlangs is door de ANWB de Kampioen Nationale Tanktest gepubliceerd. De conclusie?
Fieten Olie op nummer 1 in de categorie goedkoopste ketens van Nederland!

Lees hier het hele artikel van de ANWB.

phone

24/7 Ondersteuning

Online boeken

Personen- en bestelwagens

24/7 Tanken

Menu